Ambassade van België in Libanon
Home Legalisatie van documenten in Libanon

Legalisatie van documenten in Libanon

Moet u zelf uw document aanbieden? Neen, eender wie kan uw document aanbieden.

OPGEPAST: Voor een optimale dienstverlening, uw comfort en veiligheid is de Legalisatieafdeling alleen nog toegankelijk op afspraak. Om een afspraak te maken, gelieve te klikken op 'Online afspraken' in het menu 'Snel naar', rechts van uw scherm.

 
1. Legalisatie van Libanese documenten

Voor documenten van burgerlijke stand uitgereikt door de Libanese autoriteiten of andere bevoegde buitenlandse overheden (geboorteakte, huwelijksakte, echtscheidingsakte, echtscheidingsvonnis,...), gelieve een voor eensluidend verklaard afschrift/fotokopie/uittreksel van de oorspronkelijke akte te vragen.

 
2. Legalisatie van Palestijnse documenten van Libanon

Personen van Palestijnse oorsprong dienen contact op te nemen met het Bureau voor Palestijnse vluchtelingenaangelegenheden (adres: Omar El Khattab Street, naar Ras El Nabeh, Beiroet, Tel.: 01/646734) om de akten te krijgen onder de vorm van “eensluidend verklaard uittreksel".

De wachttijd na het neerleggen van een document ter legalisatie bedraagt 72 uur.

3. Speciale procedure ter legalisatie van Syrische documenten

Het Belgisch Consulaat-Generaal is bevoegd voor het legaliseren van Syrische documenten van burgerlijke stand afgegeven door de Syrische autoriteiten.

Procedure:

  1. Legalisatie van het origineel document door Ministerie van Buitenlandse Zaken in Syrië
  2. Legalisatie door de Syrische ambassade in Beiroet
  3. Legalisatie door Ministerie Buitenlandse Zaken van Libanon in Beiroet
  4. Legalisatie door Belgisch Consulaat-Generaal in Beiroet (met vertaling door beëdigd vertaler in een van de landstalen).

De wachttijd na het neerleggen van een Syrisch document ter legalisatie bedraagt 7 kalenderdagen.

Alle documenten (LIB/PAL/SYR) moeten vertaald worden (naar het Nederlands of Frans) en gelegaliseerd door het Libanees Ministerie van Buitenlandse Zaken (stempel van dit Ministerie in het Frans). Het Consulaat legaliseert de handtekening van de persoon die verantwoordelijk is bij het Libanese Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Lijst van beëdigde vertalers erkend door de Ambassade van België in Beiroet

Consulaire tarieven.

Gelieve regelmatig onze website te consulteren om de juiste wisselkoers te kennen.

Consulaire tarieven

U vindt hier al veel antwoorden op uw praktische vragen. Om uw vraag te verfijnen, kunt u ook de Zoekcriteria gebruiken.