Ambassade van België in Libanon
Home Naar België komen Visum voor België

Visum voor België

 

Verplicht formulier voor reizen naar België 

Vanaf 1 augustus moeten alle personen die vanuit het buitenland naar België terugkeren of naar België reizen en hier langer dan 48 uur verblijven een identificatieformulier (Passenger Locator Form) invullen. U kan dit formulier hier invullen.

 

Informatie over GDPR 

Algemene verordening gegevensbescherming. Informatie die aan visumaanvragers moet worden verstrekt betreffende de verwerking in het Visum Informatie Systeem (VIS) van de bij de visumaanvraag kort verblijf meegedeelde persoonsgegevens.

Privacy statement. Verwerking van persoonsgegevens in het kader van een visumaanvraag.

UW SCHENGENVISUM

De Schengen-landen zijn: België, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, IJsland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen, Portugal, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechische Republiek, Zweden en Zwitserland. In Beiroet worden, Estland en IJsland vertegenwoordigd door het Franse Consulaat-generaal, Finland en Litouwen door de Oostenrijkse Ambassade, Luxemburg door de Belgische Ambassade, Zweden en Malta door de Italiaanse Ambassade, Portugal door de Spaanse Ambassade en Letland en Slovenië door de Hongaarse Ambassade, Denemarken door de Noorse Ambassade.

 
Hoofdbestemming

In overeenstemming met de Visa Code (art.5) moet de visumaanvraag ingediend worden bij de Ambassade van het land van 

a) uw hoofdbestemming 

b) indien u reist naar meerdere Schengenlanden moet uw aanvraag ingediend worden bij de Ambassade van het land van uw hoofdbestemming of waar u het langst verblijft 

c) indien dit niet met duidelijkheid bepaald kan worden dient u de aanvraag in bij de Ambassade van uw eerst voorgenomen verblijf

 
Aanvraagprocedure

De afgifte van het visum duurt minstens 15 werkdagen.

De administratiekosten ten bedrage van 60 euro (te betalen in Libanese Ponden) zullen in rekening gebracht worden bij het indienen van de aanvraag en zijn niet terug betaalbaar. Daarbuiten zal VFS ook dienstverleningskosten aanrekenen.

 
Reisverzekering

De verzekering moet geldig zijn voor alle Schengenlanden voor de volledige verblijfsduur. Voor een visum met meerdere binnenkomsten, mag het voorgelegde bewijs van een medische reisverzekering enkel voor de eerste reis geldig zijn. Maar bij elke reis moet u wel zorgen over een bewijs van medische reisverzekering te beschikken daar deze door de Grenspolitie kan gevraagd worden.

 
Meer…..

De visumaanvraag moet persoonlijk ingediend worden.

Een volledig dossier garandeert echter niet de afgifte van het gevraagde visum.

Een geldig Schengenvisum geeft geen automatisch recht op binnenkomst of voorlopig verblijf op het grondgebied van een Schengenlidstaat. Bewijsstukken kunnen gevraagd worden bij aankomst aan de grenspost.

Tekst in het Arabisch